UITLIJNEN

Banden uitlijnen

Heeft u het gevoel dat uw auto de neiging heeft om naar één kant te trekken? De kans is dan groot dat uw auto uitgelijnd moet worden! Uw wielen staan niet dan niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van uw wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld.

Voorkom onnodige bandenslijtage

Om uw banden op topniveau te behouden en veilig te rijden, is het van groot belang om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met uitlijning heffen wij van Bandeka Bandenservice vakkundig afwijkingen in de wielstanden op.

Wanneer uw auto laten uitlijnen?

Een aanrijding kan naast schade ook afwijkingen in de uitlijning veroorzaken. U kunt dan het gevoel hebben dat uw auto naar één kant trekt, wat vooral merkbaar wordt bij rechtdoor rijden, of dat uw stuur na een bocht niet meer terugkeert in de middenstand. Bandeka Bandenservice raadt vu daarom aan om in de volgende situaties uw auto opnieuw te laten uitlijnen:

  • Als u een aanrijding heeft gehad.
  • Als u een stoeprand hard heeft geraakt of hard door een kuil bent gereden.
  • Als u nieuwe banden koopt en daar zo lang mogelijk plezier van wilt hebben.
  • Na het vervangen van een wiellager of een dergelijke reparatie aan uw auto.

Ook adviseren wij om uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te laten uitlijnen. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben.

Voordelen uitlijnen

Door het regelmatig uitlijnen van uw auto voorkomt u overmatige bandenslijtage. Dit bespaart u weer de aanschaf van 1 of 2 nieuwe banden!

  • U voorkomt onnodige bandenslijtage
  • Meer rijcomfort
  • Meer veiligheid
  • Minimale rolweerstand

Verschil tussen uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren worden nogal eens verward. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen weer tot de juiste positie voor een optimale wegligging bijgesteld. Bij het balanceren van banden wordt gezorgd dat het wiel weer zonder trillingen kan rollen bij bepaalde snelheden.